امیرکبیر با همت بلند و افکار مترقیانهاى که داشت، روزنامه «وقایع اتفاقیه»را به راه انداخت و این روزنامه پس از قتل ناجوانمردانه امیر،با نام روزنامهى دولت علیه ایران و سپس با نام ایران انتشار یافت.فرمانها و دستورات شاه و وقایع و حوادث هر هفته که غالبا مربوط به دستگاه سلطنت بود،در آن روزنامه چاپ مىشد و در اواخر سلطنت ناصر الدین شاه روزنامهى مزبور ...
پوشاک زنان در دروه قاجاریه شبیه لباسهای زندیه بوده و خیلی کم تغییر کرده است. پیراهن های چاک دار آستین بلند دوره قبل با دامنهای گشاد و پرچین بلند که لبه دامن را بوسیله یراق و گلابتون و.. . حاشیه داده تزیین می کردند، کمربندی طلا و نقره یا جواهر نشان به کمر می بستند. در این دوره مانند دوره زندیه تور و کلاهک زینت سر بوده و چادر نماز و چارقد هنوز معمول ...
امیر نظام هفته ای دو روز مستمراً بدروازه غربی تهران می رفت و در بالاخانه دروازه می نشست و هر متاعی از خارجه وارد می کردند، در گمرک نگاه می داشتند تا امیر نظام آنها را معاینه نماید و هر جنسی را که صلاح نمی دانست به ایران وارد شود حکم به استرداد آن می داد.
از مشکلات خاندان پهلوی و بویژه رضا شاه این بود که فاقد طبقه اجتماعی مستقل و به عبارتی به هیچ یک از طبقات برجسته تعلق نداشتند و تمامی انتسابهای آنان مجعول است.
فرح پهلوی یکی از عناصر غربزدهای بود که به اسم فرهنگ دوستی در دوران طاغوت در این حوزه بدعتهای ناگواری را پایه ریزی کرد اما با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بساط وی نیز مانند دیگر غربزدگان برچیده شد.
به عقیده نویسنده؛ ایرانیان نخستین کسانی بودند که معادله " عرب یعنی اسلام" را شکستند و به اسلام جنبه فرهنگ و دین جهانی بخشیدند بنابراین نباید سهم ایران را در اسلام فراموش کرد؛ همچنانکه نباید سهم شگرف عرب را در پیشبرد اسلام از خاطر زدود.
درواقع ابریشم نامی است که غربیان براین پارچه لطیف گذاردند درحالیکه خود چینی ها آن را( see ) می نامیدند و چادرنشینان آسیای میانه آنرا ( sir ) ویونانی ها ( serica ) می خواندند. کتزیاس نویسنده مشهور که یک پزشک یونانی در دربار ایران بود در این خصوص چنین گفته است: می گویند « هندیان شمالی چنان بلندند که برخی از آنها سیزده ضراع قد دارند که از پارچه معروفی ...
در منابع تاریخ و سفرنامهها آمده است تاجرانی از ایران که به شیرازی معروف بودند بار سفر میبستند و از بندر سیراف در خلیجفارس با کشتی تا سواحل شرق و جنوب آفریقا میرفتند.
با انتشار اثری که پیش روی دارید، برگی دیگر بر کتاب قطور «آلاحمد پژوهی» افزوده میشود. حال و قال عرصه فرهنگی و روشنفکری جامعه ما، نشان میدهد که پدیده آلاحمد هنوز برای موافقان و مخالفان موضوعی جذاب و درخور گفتگوست. حجم گسترده مدح و ذمیکه از او میشود ،نمایانگر آن است که وی همچنان در ساحت فرهنگ و سیاست ایران نفس میکشد.
مطالعات فرهنگی بدن به شرح، تحلیل و گاه مقایسه کنشهای جسمانی در متن فرهنگی و اجتماعی آن میپردازد و رفتارهای بدنی را علاوه بر وجه زیستی و عینی آن، سازهای زبانی، گفتمانی، تاریخی و البته اجتماعی و فرهنگی میداند.
فصل ششم نقش آیین های ملی و مذهبی در تقویت هویت ایرانی و اسلامی و فصل هفتم فراز و فرودهای هویت ایرانی- اسلامی در دوران معاصر را مورد نقد و بررسی قرار می دهد. دراین سه فصل نقش زبان و ادبیات در انتقال میراث فرهنگی، لایه های پنهان و آشکار هویتی در میراث فرهنگی و مولفه ها و زیرساخت های هویت ملی ایران در مرکز توجه قرار دارد .
بنا به گواهی متون تاریخی، ورزش زورخانه ای یکی از قدیمی ترین ورزش های ایران می باشد که در تمامی اعصار، با افتان و خیزانی، پیوسته جاری و ساری بوده است و در درون خود پهلوانان بنامی را تربیت و سلوک جوانمردی را به خیل عظیمی از کسانی که در این ورزش گام نهاده اند، آموخته است.